Sabine Plessers

Wanneer ik destijds aan mijn studies begon, wist ik het zeker: ik word kinesiste en ga mensen na een ongeval terug leren lopen. Toen ik echter tijdens mijn opleiding tussen de stagekeuzes ook scholen en kinderpraktijken zag staan, was mijn interesse gewekt. Kiné bij kinderen, wat zou dat precies zijn? Na mijn positieve ervaringen op stage in het buitengewoon onderwijs en bij een psychomotorisch therapeute stond mijn beslissing vast, ik wil verder in het begeleiden met kinderen.  Ik koos in mijn afstudeerjaar voor bijzondere groepen (waaronder pediatrie) en volgde ook nog de master na master kinesitherapie bij kinderen en jongeren en de jaarcursus psychomotoriek bij kinderen.

Ik ging meteen aan de slag als zelfstandig therapeute in een groepspraktijk in Hasselt. Hier leerde ik de doelgroep van Liaan, kinderen met leer- en ontwikkelingsstoornissen, alvast kennen. Liaan leek me een heel gemotiveerd team waar ik graag deel van wilde uitmaken. Sinds 2012 vul ik binnen Liaan het 'psychomotorische' puzzelstukje aan.

Naast mijn werk in de praktijk heb ik ook ervaring in het onderwijs. Ik werkte reeds met kinderen met leerproblemen en kinderen met mentale achterstand. Nu sta ik reeds enkele schooljaren in De Olm in Herk-de-Stad. Deze school geeft onderwijs van het type basisaanbod aan kinderen die het ondanks alle mogelijke hulp in het gewoon onderwijs niet kunnen trekken.

Contact
sabine@liaan.be
Sabine Plessers