Psychotherapie

Psychotherapie?

Kinderen groeien elke dag; ze komen hierdoor voor heel wat uitdagingen te staan. Elk gezin ervaart wel eens moeilijkheden of veranderingen die gepaard gaan met discussies, spanningen of conflicten.  En doorgaans weten ze hier wel raad mee. Maar wanneer ze aanhouden, ervaar je vaak een gevoel van onmacht en weet je het even niet meer.  Als kind heb je dan misschien het gevoel dat niemand jou begrijpt en dat de steun en hulp van je ouders, familie, vrienden en leerkrachten niet meer voldoende is. Je gaat je soms anders gedragen om toch gehoord te worden. Het contact binnen jullie gezin maar soms ook met de school of de omgeving verloopt steeds moeilijker. Wanneer al jullie inspanningen geen antwoord meer bieden, kan je met een psychotherapeut op zoek gaan naar wat nodig is om verder te groeien.

 

Psychotherapie bij Liaan

Jonge kinderen en hun ouders kunnen terecht voor psychologische hulp bij:

  • gedragsproblemen en angsten
  • ontwikkelingsstoornissen zoals autisme (ASS) en ADHD
  • sociaal-emotionele problemen 
  • leermoeilijkheden 
  • angsten
  • … 

Onze psychologe luistert naar jullie verhalen en hulpvragen.  Ze laat jullie oog krijgen voor eigen krachten en gaat door middel van gesprekken samen met jullie op zoek naar antwoorden en oplossingen.

In overleg wordt bepaald welke vorm van begeleiding het meest aansluit bij je hulpvraag. Waar nodig verwijzen we door naar partners.

De sessies verlopen individueel, met ouders of met het hele gezin.

 

green_blue.png

Aanmelden? Een vraag?
Via info@liaan.be of 0489/320 391

Geef je naam, contactgegevens en omschrijf kort je hulpvraag. We contacteren je zo snel mogelijk.

Voorbeelden

De ouders van Sofie (10 jaar) en Vincent (7 jaar) hebben uiteindelijk beslist te scheiden, maar wanneer en hoe vertellen ze dit aan hun kinderen? Moeder merkt dat Sofie stiller is geworden en Vincent moeilijker gaat slapen. Voelen onze kinderen aan wat er gaat gebeuren? Vertellen we het samen aan hen of doet één van ons het? Veel vragen, terwijl het al zo’n moeilijke situatie is.

Drie weken geleden is de tante van Fien (6 jaar) overleden na een lange ziekteperiode. Sindsdien verliest Fien haar mama niet meer uit het oog. Ze volgt mama overal. Het afscheid bij de schoolpoort ’s ochtends is net als het slapengaan een strijdtoneel geworden. Mama heeft geen tijd meer voor het huishouden, laat staan voor haar eigen verdriet om het verlies van haar grote zus. Ze weet dat Fien ook verdrietig is, maar hoe praat  je met een jong kind over de dood?

De 8-jarige Sofie begrijpt niet wat er mis loopt in de contacten tussen haar en haar leeftijdsgenootjes. Ze trekt zich hoe langer hoe meer terug.  Het lijkt erop dat iedereen haar raar vindt en op een zeker moment afhaakt. Hoe moet dat nu verder?

Mirthe (9 jaar) is omwille van het overlijden van haar grootmoeder moeten verhuizen en van school veranderen. Het lijkt erop dat ze hierdoor ineens teveel te verwerken krijgt. Het lukt haar niet om het verleden los te laten en echt in contact te komen met mensen uit haar nieuwe omgeving. Ze is onrustiger dan voordien en prikkelbaar. 

Tarieven

Verkennend gesprek: € 60
Individueel gesprek, oudergesprek, gezinsgesprek: € 60
Overleg met derden: € 60
Schriftelijke verslaggeving naar derden: € 50

De duurtijd van een sessie is 60 minuten. Op verplaatsing is er bijkomend een vervoerskost van € 0,42/km.

Je ziekenfonds of mutualiteit voorziet onder bepaalde voorwaarden een gedeeltelijke terugbetaling van een beperkt aantal psychotherapeutische sessies. We lichten je de mogelijkheden graag toe tijdens het verkennend gesprek.

Teamleden