Gezins- en opvoedingsondersteuning

Gezins- en opvoedingsondersteuning?

Wie kinderen opvoedt, komt in verschillende opvoedingssituaties terecht. Je hebt meestal wel een idee over hoe je het kan aanpakken, maar het loopt niet altijd zoals verwacht. Met suggesties van anderen ging je aan de slag maar je merkt dat je kind in die situatie toch net iets anders reageert. Het kan met zoveel zaken te maken hebben: slapen, eten, luisteren, bedplassen, jaloezie, aandacht, agressie, praten, beweeglijkheid, leren,…  Situaties die voor heel wat uitdaging zorgen. Soms heb je nood om hierover eens met iemand te praten en/of opnieuw actief op zoek te gaan  naar harmonie in je gezin. Je kan hiervoor hulp inroepen van een opvoedingsconsulent.

Gezins- en opvoedingsondersteuning bij Liaan

Bij Liaan luistert de opvoedingsconsulent naar de verhalen en vragen van de opvoeders. Waar wenselijk ook naar de beleving van het kind.  Oplossingsgericht brengt ze samen met de opvoeder, het kind en/of het gezin in beeld wat de zorg is, wat al goed loopt en waar het moeilijk gaat.  Met informatie en advies biedt ze ondersteuning opdat een doel in kleine, realistische en meetbare stapjes passend in jullie opvoedingsstijl kan worden bereikt. De frequentie en het aantal sessies hangen af van de hulpvraag en worden in overleg bepaald. Zo’n sessie verloopt individueel, met het hele gezin of met kind en opvoeder samen. 

 

 

green_blue.png

Aanmelden? Een vraag?
Via info@liaan.be of  0489/320 391

Geef je naam, contactgegevens en omschrijf kort je hulpvraag. We contacteren je zo snel mogelijk.

Voorbeelden

Elke (7 jaar) wil niet op tijd naar bed; ze zoekt eindeloos trucjes om niet naar haar kamer te moeten. Uiteindelijk valt ze bijna elke avond op de zetel in slaap en draagt papa of mama haar naar bed...

Bert (9 jaar) lijkt alleen maar te kunnen roepen en tieren. Iets op een gewone toon zeggen, doet hij niet. Hij roept omdat hij heel enthousiast is of omdat hij iets niet krijgt. Zijn ouders worden er gek van.

Staf (3 jaar) was altijd een lief, actief kind. Maar sinds zijn broertje Wim (6 maanden) geboren is, maakt Staf het echt bont. Mama en papa hadden dit wel verwacht, maar de laatste weken doet Staf zijn broertje echt pijn. Zo kan het niet langer, maar hoe lossen ze dat op?

Mona (4 jaar) is een echt mama’s kindje. Ze wil altijd samen spelen met mama, mama moet haar eten geven, mama moet bij haar blijven als ze in slaap valt, aan de schoolpoort is het elke ochtend wenen. Mama wil Mona geen verdriet doen, maar op deze manier krijgt ze haar eigen werk nooit gedaan.

De school adviseert de ouders van Zjef (8 jaar) om hem een overstap naar een school voor buitengewoon onderwijs te laten maken.  Hoewel Zjef en zijn ouders weten waarom het leren nu moeilijk loopt, hebben ze en nog vele vragen bij.  Moet het echt, zo'n andere school? En wat met zijn vrienden? Ze hebben er gemengde gevoelens bij maar willen toch het beste voor hun zoon.  Hoe pakken ze het best aan?
 

Tarieven

Verkennend gesprek: € 60
Ouder- of gezinsgesprek: € 50
Overleg met derden: € 50
Schriftelijke verslaggeving naar derden: € 50

De sessies hebben een tijdsduur van 60 minuten. Op verplaatsing is er een toeslag van € 0,42/km.
Voor opvoedingsondersteuning is er voorlopig geen terugbetaling.